Liftplek Duim Omhoog

Wie naar Sneek wil, kan gemakkelijk liften vanaf de liftplek in Heeg. En als je weer terug wilt doe je hetzelfde vanuit Sneek.
Alle mensen die het ervaren hebben zegen hetzelfde: Het is echt leuk en verrassend, je hebt altijd leuke ontmoetingen en een gezellige rit. Daar komt dan nog bij dat het is goed voor het milieu en je er ook nog geld mee bespaart. Kortom: probeer het ook eens!

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: Ga op de liftplek staan als je wilt meerijden of rijd langs de liftplek als je iemand wilt meenemen.
Meer lezen over het liftsysteem kan op de website duim-omhoog.nl.

Waar zijn de liftplekken?

Inmiddels zijn er liftplekken in Heeg, Sneek en Langweer.

Een liftverhaal: ‘Nee, ik wil liften!’

Samen met mijn kleinzoon waren we aanwezig bij de officiële ingebruikname van de liftpaal. Niet veel later had hij een boodschapje te doen in Sneek, en wat is er spannender om dan te gaan liften? We waren heel snel weg, de eerste auto was raak. Het liften vinden wij zo leuk, dat we inmiddels drie keer heen en terug naar Sneek zijn geweest. Van de 6 ritten zijn we 2 keer door bekenden meegenomen, zelfs een keer pal voor de deur uitgezet. Dus 4 keer door onbekenden, en dat is extra leuk. Eén keer meegereden met een stel uit Gaastmeer, en zij willen ook zo’n liftpaal. Ook een keer een lift van een man uit Hommerts, reed voor ons even om.
De laatste keer zijn we vanuit Sneek met de trein naar Leeuwarden geweest, en daar hebben we in de Harmonie het concert “Proud on Stage” bijgewoond. We waren pas rond 6 uur op het station in Leeuwarden, en we belden oma om te zeggen dat we wat later thuis zouden komen dan verwacht. Zal ik jullie ophalen, vroeg ze ons. Nou, dat wilde onze kleinzoon beslist niet. En ondanks dat het op de weg rond half zeven een stuk rustiger wordt, waren we binnen 10 minuten onderweg naar Heeg. Samen bespreken we naderhand de auto’s en de mensen die ons hebben meegenomen. Gewoon hele leuke ervaringen. Misschien is een waarschuwing wel op zijn plaats: wanneer u per ongeluk wat te dicht bij de liftpaal wandelt, kan het zomaar gebeuren dat u in een auto wordt getrokken, en binnen een mum van tijd in Sneek staat.

Lees nog meer liftverhalen op www.duim-omhoog.nl

Tags
Share