Deelauto

Helaas is de deelauto van Duurzaam Heeg niet meer beschikbaar

Soms een (extra) auto nodig? Geen probleem, de deelauto’s van Heeg staan voor je klaar!

Met een deelauto bespaar je de vaste kosten van een eigen auto. Bovendien is het goed voor het milieu, de grootste milieubelasting van een auto zit namelijk in de productie ervan. Eén deelauto kan wel 5 tot 7 tweede auto’s ‘besparen’. Dus …… Staat je (tweede) auto vaak stil? Heb je net je rijbewijs maar nog geen auto? Is je (tweede) auto aan vervanging toe? Of wil je gewoon een keer elektrisch rijden? Maak dan gebruik van de deelauto’s van Duurzaam Heeg.

Voor het reserveren van de Duurzaam Heeg Deelauto’s wordt gebruik gemaakt van het SnappCar platform. Je kunt daar een gratis account aanmaken. Wanneer je deze Duurzaam Heeg link gebruikt, krijg je 5 euro korting op je eerste rit. Er zijn overigens geen (maandelijkse) abonnementskosten. 

de deelauto staat geparkeerd op de Djipsleatswei 10

Vooraf kun je eenvoudig kijken of de auto vrij is en wat je rit gaat kosten.
Hoe lang van te voren je moet reserveren is alleen afhankelijk van de beschikbaarheid. Is de auto vrij, dan kun je gelijk reserveren en gebruik maken van de auto. Wil je zeker weten dat de auto op een bepaalde dag beschikbaar is, dan is het altijd aan te raden zo vroeg mogelijk te reserveren.

Heb je interesse en wil je meer weten, mail ons dan op auto@duurzaamheeg.nl of meld je gelijk aan bij SnappCar via deze link.

Het Deelauto project wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Coöperatie Duurzaam Heeg
  • Streekwurk Zuidwest Fryslân
  • De Stille Boot 
  • Plaatselijk Belang Heeg
  • Friesland Lease


Veel auto’s staan stil, waarom niet delen?

Een gemiddelde autorit in Nederland telt 32 kilometer. 95% van de tijd staat een auto stil. Samen een auto delen is dan zo gek nog niet. Het scheelt in de kosten en het is ook beter voor het milieu.

Huishoudens met een auto 83%
Huishoudens met 2 of meer auto's 30%
Hoeveel procent van de tijd staat een auto stil? 95%

Share