€ 3,5 miljoen Friese Energiepremie in 2016

Tot nu toe hebben meer dan 8.500 woningeigenaren de Friese energiepremie aangevraagd. Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal € 3.050 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. In totaal is er de afgelopen twee jaren voor bijna € 6,3 miljoen aangevraagd. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen de energiepremie ook in 2016 aanvragen. Er is dan nog € 3,5 miljoen beschikbaar. En aanvragen is in 2016 nog makkelijker.

Steeds meer Friese huiseigenaren willen investeren in hun woning. Dat stemt gedeputeerde Michiel Schrier tot tevredenheid. “Woningeigenaren willen een comfortabel huis en lagere energierekening. En hun investering is ook nog goed voor het milieu en de Friese werkgelegenheid. Vaak huren ze een Fries bouw- of installatiebedrijf in.”

Populaire maatregelen zijn vloerisolatie en spouwmuurisolatie. In totaal is er voor bijna 12.264 maatregelen subsidie verleend. Maar ook HR++ glas en dakisolatie zijn populair. Gemiddeld ontvangen de woningeigenaren € 700 subsidie. “In 2016 is er nog 3,5 miljoen subsidie beschikbaar. Het is wel verstandig om eerst de mogelijkheden van een woning te onderzoeken. Hierbij bieden veel Friese gemeenten hulp. Daarna kunnen huiseigenaren de Friese energiepremie aanvragen”, zegt gedeputeerde Schrier.

De aanvraagprocedure voor de Friese energiepremie is vereenvoudigd. Vanaf 4 januari 2016 is er een getekende offerte of opdrachtverlening nodig. Na een positieve beoordeling van de aanvraag ontvangt de aanvrager het subsidiebedrag.

Welke maatregelen komen in aanmerking?
Gevel-, dak- en vloerisolatie komen in aanmerking voor de Friese energiepremie. Daarnaast komen spouwmuurisolatie, HR++ glas inclusief kozijn en zonneboilers komen in aanmerking. De subsidie geldt ook voor warmtepomp en lagetemperatuurverwarming. Zonnepanelen zijn niet in deze subsidieregeling opgenomen.

Aanvraag indienen
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de regeling uit. De regeling loopt af als het subsidieplafond is bereikt. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.snn.eu/friese-energiepremie of 050 – 5224924. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.