Dorpstuindag: 21 mei

101311073_1In de dorpstuin aan de achterzijde van Talma State wordt het weer een knus en gezellig tuinfeestje. We hebben ook weer een plantenruilmarkt. Als je zelf wat meeneemt, zijn de planten gratis maar als voor een klein prijsje zijn er ook planten te koop. Onderaan staan de spelregels.

Vertier voor de kinderen en lekkere hapjes en drankjes

Voor de kinderen is er een speurtocht en leuke andere activiteiten. Geniet van de heerlijkheden die de tuin in de lente te bieden heeft. We hebben lekkere hapjes en drankjes gemaakt.

Composteren kun je leren

Verder kun je deze keer alles te weten komen over composteren. Het is makkelijker dan je denkt (en het stinkt niet). Leer hoe je van je tuin-, groente- en fruitafval mooie, rijke compost maakt.

Kom langs de 21e!

Plantenruilmarkt: wat je moet weten

Stekjes, zaailingen, planten die nodig gedeeld moeten worden: je hebt al snel teveel planten voor je eigen tuin of vensterbank. Weggooien is natuurlijk zonde. Veel beter – en leuker – is: ruilen tegen plantjes die je graag wilt, of ze aanbieden aan mensen die nog plantjes nodig hebben. Op de plantenruilmarkt kun je je eigen plantjes inbrengen en ruilen tegen andere. Alle planten zijn welkom, ook groente- en fruitplanten en (kleine) struikjes. Ook mensen zonder plantjes om te ruilen, kunnen tegen een zacht prijsje plantjes aanschaffen. Wie planten inbrengt heeft wel voorrang maar de ervaring leert dat er genoeg overblijft om uit te kiezen. Inbrengen kan vanaf 12 uur. Vanaf 2 uur kan het ruilen beginnen.

Share