Zonnepanelen in 2017 weer goedkoper

Zonnepanelen zijn het afgelopen jaar bijna 10 procent goedkoper geworden. Je betaalt voor een set van 10 panelen nu 4.400 euro. Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van zonnepanelen: ze liggen inmiddels op meer dan een half miljoen huizen. Dat zijn er 100.000 meer dan een jaar geleden.

Zonnepanelen zijn niet alleen goedkoper geworden, ook het vermogen van de panelen is iets gestegen: van 260 naar 270 Wattpiek per paneel. Daardoor krijg je nu voor minder geld meer stroom. Milieu Centraal heeft uitgerekend dat het rendement van je investering in zonnepanelen te vergelijken is met een spaarrente van 6 procent.

Jaar in, jaar uit een lagere energierekening

Zonnepanelen leveren jaar in, jaar uit gratis stroom. Met 10 panelen bespaar je elk jaar weer 470 euro aan stroomkosten. Wil je weten wat een set van 6 of 18 panelen je kost en oplevert? Kijk dan op kosten en opbrengst zonnepanelen.

Btw terugvragen

Als particulier kun je bovendien de btw op de aankoopprijs en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt voor 10 panelen nog eens 750 euro. Op BTW op zonnepanelen terugvragen vind je een stappenplan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van zonnepanelen? Kijk eens op zonnepanelen kopen.
Met het Advies op Maat check je of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

1782-ZPtrend-726.jpg

Op basis van een set van 10 zonnepanelen inclusief installatie en omvormer per wattpiek. 10 panelen (2700 wattpiek) kosten in 2017 dus – afgerond – 4.400 euro. Meer uitleg over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen.

bron: Milieucentraal.nl

Share